Tidligere kjøpte iherb-produkter part 2

Now Foods, Stevia Extract

Stevia! Helt avhengig av det vidundermiddelet her. Siden jeg ble tipset om Stevia har jeg helt sluttet å bruke kunstige søtningsstoffer som bl.a suketter, som inneholder aspartam.
Her i Norge er Stevia forbudt å selge til mennesker "fordi man ikke helt vet effekten det kan ha på fruktbarheten hos kvinner", hvilket jeg mener er helt tåpelig. Er det gjort nok forskning på kjemisk fremstilte tilsetningsstoffer da? Hvordan kan man vite helt sikkert at dét ikke vil ha noe innvirkning på oss i fremtiden?
Derfor holder jeg meg heller til det naturlige, og bruker stevia! Stevia er en plante, så det pulveret her er rett og slett pulveret fra bladene på planten. Planten er opprinnelig grønn, så om det er noen der ute som kan fortelle meg nøyaktig hvordan og hvorfor pulveret blir hvitt, blir jeg glad :)
I den pakken her er det 100 småpakker med Stevia, og det holder med én pakke oppi f.eks te. Skal man strø den her over noe, strø forsiktig (!), da stevia er 30 ganger søtere enn sukker.
Den her betalte jeg ca 35 NOK for. Ikke så dyrt, med andre ord ;)

Ønsker meg også denne.

Yogi Tea, Tahitian Vanilla HazelnutDen teen her er helt faantastisk god! Og caffeeine free;) Hjelper ihvertfall meg mye når søtsuget melder seg :) Blir enda bedre med en liten Steviapose oppi + denne (som jeg bestilte i samme slengen):

Stevita, Flavors, Naturally Flavored Liquid Stevia, VanillaStevia med vaniljesmak. Nam nam :)

Navitas Naturals, Cacao Powder, Raw Chocolate Powder100 % ren kakao! Ikke tilsatt noe sukker eller har noe tilsetningsstoffer i seg. Det her er rett og slett oppmalt kakaobønne, derfor er den også mye bitrere enn den Freia kakaoen vi er vant til. Men også nettopp derfor inneholder den alle de flotte næringsstoffene som kakao egentlig har i seg, men som vi ødelegger ved å varmebehandle det ihjel, og tilsette tusenogto kilo sukker. MAsse antioksidanter, jern og magnesium, for å nevne noe. Bruker den her i smoothie og når jeg lager meg sjokolade og andre desserter. Gull verdt!

6 kommentarer

ah

26.sep.2010 kl.22:45

Morsom og fin blogg! :) Har akkurat bestilt selv fra Iherb.com for første gang. Gøy å se hva andre har bestilt og hva de synes om produktene. Hvis denne forsendelsen går greit, så skal jeg nok se litt på tipsene dine neste gang. :)

Mjuuugly

27.sep.2010 kl.00:01

sv: Ja, det var fantastisk godt! Kokosen du linker til er den samme, bare den jeg kjøper er økologisk :)

iherb

27.sep.2010 kl.11:00

Mjuuugly: Ahh, takk for svar! :) Godt å vite, da har jeg alt jeg trenger til helga ;D

Janicke

30.sep.2010 kl.12:21

Hei, fin blogg du har :-)

Stevia som er hvitt er behandlet for å se ut som sukker. Jeg kjøpte rå stevia fra Funky Raw som er knuste blader og det pulveret er grønt :-)

Veronica

30.sep.2010 kl.12:52

fruktbarheten hos kvinner? jeg har hørt hos menn. Uansett er det bullshit alt sammen for det er visst amerikanske forskere som har kommet fram til det, ikke asiatiske hvor stevia er brukt i mange hundre år eller noe. Hm, skulle de ikke merket disse negative tingene der nede først da tro?

Så fort man setter seg litt inn i politikken og sånt bak aspartam/stevia så ser man at noen tenker litt for mye med lommeboka og ikke hodet her. Aspartam er rein gift, bare å holde seg totalt vekk fra det. Sukrin stoler jeg på, stevia stoler jeg fullt på.

Man får det forresten i Sverige ;) Fant på helsekost. Står det at det ikke er godkjent til mennesker, "örten stevia är godkänd av EU som djurfoder"... og da er den lov i (hele?) EU og EØS (altså da blant annet Norge). MEN om man kan selge det åpent er jeg litt usikker på. Du kan ihvertfall trygt dra det over grensa! Men boksen kostet vel 120 svenske tror jeg. Drøy i bruk men uansett...

Veronica

30.sep.2010 kl.22:09

sv: man kan godt lure på hva man tenker på ja!! det er ihvertfall menn som sagt jeg har hørt.

jeg var på helsekost og spurte tilfeldig om de ikke ha noe stevia "nei det er ikke lov det!!" "Eh jo så lenge det merkes til dyr, noe tullball eøs-regler" "åh wow!" ... sa vel og at jeg kjøpte i sverige.

Så vite eller ikke vite det: Det er dårlig uansett. Men at de har det er jo bra!! Hvilke kjeder var dette? Nå er det 300 år siden jeg var på sunkost sist, kanskje jeg finner der og? (life la ned her i byen dessverre). håper på en tur på sandvika storsenter før jul. Kunne vært noe å gi min "litt bevisst, men ikke helt"-kusine. Holder henne unna lettbrusen for hun får sånn hodepine!, men hun har ikke satt seg inn i god te og alterantiv søtning og bruker ET HAV sukker... sukk.

Skriv en ny kommentar

iherb

iherb

23, Rygge

Jente på 23 år, nysgjerrigheter består av; Superfood, Iherb.com, glutenfri mat, gjærfri mat, sukkerfri mat, mat uten tilsetningstoffer og kosthold generelt, men på denne bloggen vil dere kanskje aller mest ta del i hva jeg finner av skatter på iherb.com og lignende sider :) Kontakt: iherb@hotmail.no

Kategorier

Arkiv

hits