Supermat-foredrag part 2

Nå er det vel på tide at jeg holder det jeg lovet!

For noen dager siden lovet jeg dere at jeg skulle sette meg ned og prøve å renskrive det jeg tok av notater under supermat-foredraget med Sara Chacko. Well, the day has come! Sorry for at det tok sånn totusenogtredve år.Keep in mind at dette er bare mine skriblerier og notater, og det kan godt hende at jeg hørte og skrev ned feil, eller at det bare gikk litt fort i svingene og jeg ikke rakk å få med meg hele sammenhengen til hva Sara mente. Er heller ikke sikkert at jeg skjønner helt selv hva det er jeg har rablet ned ;) Derfor må dere bare rette på meg om dere ser noe dere finner mistenkelig! :-)

∞ Purely Greens ∞Purely Greens inneholder kamut, byggress, havregress, alfalfagress og spirulina. Er et gresskompleks. Anbefales å starte med gress + fett + alger. Bredspektret næring + detox i ett. Renser og styrker organene, gir en mild detox. Dette er en fin start å begynne med.

∞ Spirulina ∞Spirulina er lett fordøyelig. Demper sultfølelse, gir energi. Stabiliserende på hormonsystemet og stoffskiftet. Fin ved overgangsalderen. Inneholder alle essensielle aminosyrer.

∞ Greens of Kamut ∞Klorofyll + salter + spormineraler. Store konsentrasjoner av mineraler og salter. Inneholder mer klorofyll enn spirulina, men spirulina er mer bredspektrer, mens kamut er mer fokusert på én ting. Veldig fin ift. revmatiske plager = avgiftning. Har et enzym som heter SOD (Super Oksid Dismutase) som er bra ift. anti-aging. SOD stimulerer dannelsen av kollagen som gjør at vi ser yngre ut.

∞ Chlorella ∞


Chlorella er sykdommsforebyggende, og det beskytter cellene under celledeling. Kan også gi friskere ånde/pust pga klorofyllet. Fin for anti-aging, stimulerer cellefornyelse. Chlorella har den største konsentrasjon av klorofyll av alle planter. Lignende næringsinnhold som Spirulina, men mer klorofyll. Har et hardt celleskall. Vi tar ikke opp næringsstoffer fra chlorella i naturlig form, man er nødt til å "brekke" den opp først. Dette gjøres på en skånsom måte, slik at næringsstoffene forblir inntakte. Når celleskallet er brekket (brekket? Brukket? Brekt? Øøhh) opp, tar det med seg tungmetaller ut. Lurt å vente med chlorella om man sliter med fordøyelsen fra før av.

∞ Amla-C Plus ∞


Amla-C Plus bør tas for seg selv. Kan tas i appelsinjuice. Indonesisk stikkelsesbær. Amla-C Plus er tilsatt spirulina, da Spirulina gir bedre opptak av amla'en. Amla-C Plus er antiinflammatorisk, hjelper for immunforsvaret, og er hormonbalanserende. Amla-C Plus må ikke blandes med greens (heller ikke med tart cherry). Ihvertfall en halvtime mellom [her tror jeg at jeg har ment at den kan tas en halvtime før greens, eller en halvtime etter greens]

∞ Ginseng Plus ∞Amerikansk ginseng. Tilsatt Spirulina for bedre opptak. Fin ift. virus. Adaptogen. Avstressende for blodtrykket. Gir langvarig energi, og er bra for konsentrasjonen [gleder meg til å prøve denne når jeg begynner å studere!]

∞Tart Cherry ∞Tart Cherry er kreftbekjempende, inneholder et stoff som demper opptaket av protein til et stoff som produserer kreft [her skreb jeg fort som fan', skulle ønske jeg husket mer av det]. Tart Cherry er også søvnregulerende.

∞ Aloe Vera ∞Her burde det stått masse notater, men jeg fikk ikke med meg noen! Noe som var kjempeleit, da jeg er veldig nysgjerrig på det produktet her. Kjempefint med tips og vink, om noen av dere der ute vet :)

∞ Prebiotic Fiber ∞Innehar masse forskjellig type fiber. Dreper parasitter. Inneholder spirer, og mye fett. Bør tas med store mengder vann, gjerne 0,5 dl. Kan blandes med juicer som ikke er sitrus. Er soppdrepende. Tas minst 2 timer etter at man har spist, eller en halvtime før mat.

∞ Bio Stabilizer ∞

 

Stabiliserer blodsukkeret. Har en dokumentert virkning på diabetes 2.

∞ Rice Bran Solubles ∞
Rice Bran'et befinner seg mellom kornet og skallet på kornet. Ved polering så blir dette borte, i Rice Bran har man samlet dette. Antioksidanter + b-vitaminer + e-vitaminer + plantesteroler. Gunstig for nervesystemet og hudkvaliteten.  Inneholder tokitrinoler [mener jeg det het], som er et e-vitamin som virker sterkere enn annen type e-vitamin. Inneholder også Q10.

∞ Aktivated Barley ∞Viktig for barn ift. blodsukkeret. Inneholder alle 9 sukkerarter. Mellomting mellom korn og spire. sterkt betennelsesdempende.

VARENE FRA CREATIVE NATURE GIKK HUN KJAPPERE GJENNOM.

∞ Byggress Pulver ∞Bra for kolesterolet, og hud, hår og negler + benstruktur, migrene og diabetes. Gunstig ift. osteoperose. Basedannende.

∞ Kakao Pulver ∞Regulerer søthunger, masse masse antioksidanter. Over 300 kjente plantekjemikalier.

∞ Kakao Biter [nibs] ∞Regulerer søthunger, og inneholder over 300 kjente plantesteroler. Masse, masse antiok. MCT-fett. Kan gi litt av samme effekt som 30 days, er også litt stimulerende (if you know what I mean;)). Er også basedannende og avgiftende. Er antidepressivt. Styrker hjertemuskel og regulerer blodtrykket.

∞ Gojibær ∞Plantepigment. Inneholder en antioksidant som er gunstig ift. øye.

∞ Hamp Protein ∞Malte hampfrø hvor fettet er presset ut. Lett fordøyelig proteinpulver. Mindre belastende for nyre og lever, og proteinet blir også tatt opp fortere enn f.eks myse, som er syredannende. Betennelsesdempende og basedannende. [Her kan jeg også legge til det jeg husker at hun sa, som var at etter trening er kroppen sur, og da er det lurt å tilføre den noe basedannende, ikke f.eks myseprot, som er syredannende. Det vil jo da bare gjøre kroppen mer "sur".]

∞ Himalayasalt ∞Mineraler og spormineraler. Lettopptakelig i vann.

∞ Bipollen ∞Lett fordøyelige proteiner. Inneholder B12. Godt for barn for å forebygge allergi og behandle pollerallergi. Øker oksygenopptaket. Fin for hormonsystemet.

∞Aman Prana oljene ∞

Skrev meget lite om disse oljene, da det var lite tid igjen av foredraget, men vil legge til det lille jeg skrev, for det var nyttig informasjon!
Disse oljene inneholder nemlig store mengder konsentrert e-vitamin og karotener, som gjør at oljene ikke vil harskne, ift. Udos som inneholder isolert e-vitamin og ikke tokoferoler. (Med andre ord, hun mente da at Udos ikke var en bra olje. Synes det var lit fascinerende, da jeg har hatt mange kunder som forteller om den gode effekten de har av Udos.)

∞ Kokos Olje ∞Bra ift. lunger og muskler. Legger også til at hun sa at den typen Cocosoa'en som kan varmes opp er behandlet, og inneholder små mengder fruktkjøtt som kan harskne. Hun sa også at denne Cocosaen ville hun ikke anbefale noen å bruke.

Én kommentar

åååh for ett hærlig innlegg! veldig interessant for oss supermat-frelste. har du btw bestemt deg for å begynne å studere? hva i så fall?

Skriv en ny kommentar

iherb

iherb

23, Rygge

Jente på 23 år, nysgjerrigheter består av; Superfood, Iherb.com, glutenfri mat, gjærfri mat, sukkerfri mat, mat uten tilsetningstoffer og kosthold generelt, men på denne bloggen vil dere kanskje aller mest ta del i hva jeg finner av skatter på iherb.com og lignende sider :) Kontakt: iherb@hotmail.no

Kategorier

Arkiv

hits