Søndag
Min daglige grønne drikk. 1 ts spirulina, 1 ts bygg-gress og 1 ts bipollen. Venter litt med chlorellaen, selv om jeg har den og:)


Sjokoladen jeg lagde i går, men ikke orket pga det tidligere nevnte sjokosjokket ; ) Tips: Valnøtter sammen med mørk sjokolade er ikke godt. Blir altfor bittert sammen.


Bounty-massen + gojibær + søtet kakaonibs.

 


Mitt barn <3


 

7 kommentarer

åååh så søt pus :))

Løvinnen

10.okt.2010 kl.18:56

Søte søte pus:D

Silje Silje

10.okt.2010 kl.23:45

Bløtlegg valnøttene over natten så blir de ikke bitre, og da er de supergode sammen med sjokoladen og feks goji og kokos :-)

sv: Jepp! Artie greier!
fin blogg

kommenter gjerne tilbake:)

www.getjuicing.blogg.no

12.okt.2010 kl.01:46

funker bipollen bra med greens? tar den alltid for seg selv jeg for føler den smaken ikke passer sammen med noe..=/

Veronica

16.okt.2010 kl.21:23

Må jo være noe med bløtlegginga som Silje sier, jeg synes ikke (salte, ristede) valnøtter er bitre... og jeg er enormt sensitiv for det. Hørt om konseptet supersmaker/supertaster? søk litt rundt eller så kan jeg fortelle det jeg vet! Jeg reagerer på søtt og bittert ihvertfall.

Veronica

17.okt.2010 kl.17:19

sv: da kan jeg forklare litt !! Jeg har inntrykk at dette er veldig på teoristadiet enda, man har ingen klare forklaringer, men det som sies er da at noen har veldig få smaksløker, andre har "normalt" antall, noen har altfor mange.

De som har "for få" viser seg gjerne å være de som har chili, ketsjup osv på alt, for de smaker ikke noe ellers, eller de som drikker dødelig sterk kaffe. enkelte kresne barn viser seg jo seinere når de kan forklare mer hva de føler, at den brokkolien de spytter ut smaker helt grusomt for dem (en supersmaker), mens mor og far kanskje er "ikke-smakere" og reagerer ikke! Selv klarer jeg ikke mørkegrønne grønnsaker i større biter...

Man kan se hvordan man ligger an på to måter: Man kan dyppa tunga i noe fargestoff har jeg sett, så trykker man på et papir, og ender med hvite prikker der det er smaksløker. Så skal man da ha et ca antall om man er "normal". Under og over det antallet (som jeg ikke husker da!), vil jo gi deg et svar.

Andre testen er snakk om et papir med et kjemisk stoff på, "ikke-smakere" smaker ikke det bitre, normale smaker at det er bittert, mens super-smakere må bare spytte ut med engang, det blir for grusomt. Dette kan visstnok bestilles på nett, men jeg aner ikke sikkerhet, pris eller noe som helst.

Tror nok også det kan være litt individuelt, ofte listes sure ting også opp som et problem, men jeg elsker sitron og annet surt, det er altfor bittert og altfor søtt jeg plages av, så da jeg leste om denne teorien så ser jeg jo klart at kanskje jeg kan være en supersmaker.

http://en.wikipedia.org/wiki/Supertaster fant denne da, men den er omskrevet siden sist jeg var der, de listene med "problem foods" endres konstant, nå er plutselig aspartam på lista.

Så jeg tror rett og slett vi skal definere det som "mennesker som reagerer mer på en gruppe smaker enn andre folk", enn å si "alle supersmakere reagerer på sånn og sånn".

Skriv en ny kommentar

iherb

iherb

23, Rygge

Jente på 23 år, nysgjerrigheter består av; Superfood, Iherb.com, glutenfri mat, gjærfri mat, sukkerfri mat, mat uten tilsetningstoffer og kosthold generelt, men på denne bloggen vil dere kanskje aller mest ta del i hva jeg finner av skatter på iherb.com og lignende sider :) Kontakt: iherb@hotmail.no

Kategorier

Arkiv

hits