Slik et edruskap

Hvis dere, som meg, leser bloggen til Siljesreise, leste dere også kanskje hennes fantastiske innlegg om hvorfor hun velger å holde seg edru? Vel, jeg ble så inspirert, at jeg ville gjøre det samme! Takk for inspirasjon i haugevis Silje! :-) 

Jeg har i prinsippet ikke drukket på ca 2 måneder. For mange er det vanlig å gå 2 måneder uten å drikke alkohol, og for noen er det uvanlig å gå to helger uten å drikke alkohol. Jeg har vel egentlig vært nærmere den førstnevnte. Med andre ord er 2 måneders edruskap ikke uvanlig lenge for meg.
Men. I det siste har holdningen min til alkohol forandret seg. Jeg har vært edru-menneske i to mnd ++ før, men da har det vært mer pga. mangel på fest, enn alkohol. Nå velger jeg heller å dra på fester edru.
Hvorfor?

Av flere grunner, igrunn (haha, ordspill).
- Jeg slipper å gjøre dumme ting i fylla. Sånt noe er alltid en fordel. 
- Jeg vil alltid huske hva jeg sa på festen, når jeg våkner opp neste morgen. 
-  Jeg slipper den reduserte følelsen påfølgende morgen (som kompisen min så fint sa det; "uka har fått en ny dag - den heter søndag!"
- Jeg vil ikke miste en dag med trening (jeg trener aldri dagen etter jeg har drukket)
- Jeg vil alltid huske hva alle andre sier til meg av dumme, evnt. informative ting ;-)
- Jeg kan kjøre hjem på kvelden! Det er deilig det. 
- Jeg kan legge meg i min egen seng, å slippe å føle at rommet snurrer.
- Jeg slipper fyllemat, som kebab o.l.
- Jeg er klar i hodet. Make sence, siden man ikke er det med alkohol i kroppen. 
- Jeg kan våkne frisk og rask og klar i hodet til en ny morgen. Det verste jeg vet er å våkne etter en kveld på byen, det er aldri godt. 
- Jeg slipper å telle meg fram til klokkeslettet jeg tok den siste drinken, og fundere på når jeg kan kjøre igjen. 
-  Har også erfart at etterhvert som folk rundt meg blir mer og mer drita, driter de mer og mer i at jeg ikke er det.
- Jeg har aldri vært spesielt glad i smaken av alkohol uansett, og føler derfor ikke at jeg går glipp av noe.
- Siden jeg er på vannvogna hele kvelden, får jeg i meg masse godt vann som kroppen min trenger :-)
- Jeg liker å ha muligheten til å være der 101% for vennene mine, om noen av de skulle bli dårlige. Holde håret når de spyr, ringe etter pumping, skaffe de en glattcelle..Slike ting ;-) (Tog du an?)
- Jeg vet også at jeg sparer kalorier på å ikke drikke, selv om dette i prinsippet ikke er så viktig for meg.


For en uke siden dro jeg ut på byen med en venninne, og vi var edru begge to. Men etterhvert ble det bestemt at vi skulle ta oss noen øl (jeg som ikke liker øl engang), og jeg fikk i meg to 0,33'ere med øl. Og jeg ble brisen, vet dere. Sier litt om hvor lite kroppen min tydeligvis tåler. Og jeg kjente i ettertid at jeg like gjerne kunne latt det vær. Var ikke noe deilig å gå å legge seg litt senere den kvelden, selv om jeg by then selvfølgelig var blitt edru igjen. Men jeg kjente at jeg hadde fått i meg alkohol, og det var ikke noe behagelig. Og slik fant jeg ut at når alkoholen gir meg så lite glede, og så mye stress, kan jeg like gjerne kutte den ut. Og det var bare etter to 0,33'ere. Tenk om jeg hadde bælma sprit a. Jeg hadde vel dødd innvendig.

Jeg sier ikke at jeg vil holde meg edruelig for all fremtid, og det tror jeg ikke heller, rett og slett fordi jeg synes det er gøy med en alkoholfest en gang i blant. Men akkurat nå trives jeg veldig godt med å være edru-Ine. Jeg har ihvertfall tenkt til å holde på det fremover, for enn så lenge trives jeg med det!
Neste helg skal jeg på fest, og jeg gleder meg til å være edru-Ine :) 

Hva med dere? Har dere prøvd å være edru på fyllefest, og hva synes dere om det? Er du avholds?

6 kommentarer

Tone - Love Eat Pray

31.okt.2010 kl.09:22

Så kjempebra! *støtter*

Jeg drikker meg aldri full, men tar et halvt glass vin i ny og ne (sjeldent). Er så heldig at jeg ikke er noe særlig glad i alkohol :) Og jeg skjønner ikke poenget med å være full for å ha det gøy!

Veronica

31.okt.2010 kl.11:29

Artig og god liste det der!! Jeg kommenterte en lengre kommentar hos Silje, jeg har nemlig superdårlig erfaring med å være den "kjipe idioten som kommer edru". Mulig han har dårlige venner.... komme edru på fest med egne venner har jeg aldri gjort..

Er ekstremt sliten og lei idag pga han og 3 venner hadde fest i natt her, knuste ting fordi han snubla i dem og bare dritt, endte med at eg måtte gråte før han forsto hvor redd jeg faktisk ble for hans egen sikkerhet om han skulle ut. Hvorfor MÅ man ut når faen ikke klarer å finne fotfeste engang??? Jeg synes ikke noe om den tankengangen i det hele tatt. Det e så slitsomt. "se på meg a, klarer ikke å gå, skal vi gå ut?"
jeg synes alltid det er artigere å være beruset enn edru,selv om det har veldig mange ulemper.

Janicke

01.nov.2010 kl.08:50

Så bra!!! Så lenge du ikke trives med å drikke alkohol er det bra du ikke gjør det!!! Lykke til til edru-Ine :-)

Silje Silje

07.nov.2010 kl.01:06

Flott innlegg! Og takk for linkingen :-)

Eldeen

17.nov.2010 kl.20:37

Får vel gi deg den samme kommentaren som jeg ga til Silje, da. ;) Hihi. :)

Jeg har ikke smakt alkohol på over et år. Ikke fordi jeg har bestemt meg for å være ?avholds? eller noe sånt, men rett og slett fordi jeg blir så dårlig av å drikke alkohol (selv etter bare ett glass vin eller en cider), at det ikke frister lenger. Jeg blir dårlig før jeg blir full, og fortsetter å være dårlig et par dager etterpå, og det er det rett og slett ikke verdt!

Jeg synes det er helt ok å dra på fest edru, og har ingen problemer med å ha det minst like gøy som de som drikker. Har opplevd å få kommentarer som ?Hæ? Har DU vært på fest? Men du drikker jo ikke?? og lignende, men det bryr jeg meg ikke så mye om. Om folk er så dumme at de tror jeg ikke kan bli med på fest fordi jeg ikke drikker, så ser jeg ikke på det som noe stort tap at jeg ikke blir invitert med dem heller! :)

Skriv en ny kommentar

iherb

iherb

23, Moss

Jente på 23 år, nysgjerrigheter består av; Superfood, Iherb.com, glutenfri mat, gjærfri mat, sukkerfri mat, mat uten tilsetningstoffer og kosthold generelt, men på denne bloggen vil dere kanskje aller mest ta del i hva jeg finner av skatter på iherb.com og lignende sider :) Kontakt: iherb@hotmail.no

Kategorier

Arkiv

hits