Den superkule superdagen

Jepp, på fredag før jobb hadde jeg en superkul superdag :) Og dere kan tro jeg koste meg! Moro å prøve seg fram på nye oppskrifter, og få det til, ikke minst! Blendern min fikk kjørt seg, kan du si ;) Oppskriftene er ikke mine egne, jeg har funnet de på diverse fantastisk blogger jeg følger, selv om jeg har gjort småforandringer. Hvis du vil ha originaloppskriften trykker du på tittelen til oppskriften :)

Nøttelitens sjokonampålegg med paranøtter :)

Denne oppskriften var opprinnelig med mandler og rapsolje, men jeg byttet det ut med det jeg hadde i hus. Oppskriften ble da slik:
2 dl paranøtter + håndfull hempfrø
4 dadler
2 ss carobpulver
1 1/2 ss kakaopulver
Klype himalayasalt 
2 ss kokosolje (smelta)
1 ss agavenektar
0,5-1 dl kokende vann (det funker sikkert med kaldt vann også, om du vil ha den rå)


Paranøtter og hempfrø.

Så slang jeg oppi dadler, kakaopulver, carobpulver og himalayasalt og lot blendern do his thang', og da ble det slik:


Ser det kjent ut?;)

Deretter tok jeg oppi agaven, kokosoljen og ca kvart dl av vannet.


Kokosoljen:)


Agaven.


Nomnom! :D


Ferdig! Jeg måtte spe på med litt ekstra vann for å få en litt bedre smørekonsistens, hvilket er lurt, så spe på litt og litt, fremfor alt på en gang:)Etter å ha spist dette pålegget i noen dager nå, kan jeg varmt anbefale det! Det eneste er at jeg burde nok ha hatt pittelitt mer vann oppi, for den ble ganske tykk når den stod i kjøleskapet. Neste gang skal jeg prøve med 1 dl (kaldt!) vann :)

Cashewnøttsmør
Her fulgt jeg stort sett originaloppskriften, bare at jeg lot nøttene stå kortere tid i ovnen. Neste gang skal jeg la vær å ta de i ovnen, å se hvordan det blir :)
Dette smøret er helt fantastisk godt på brødskiva! Men igjen fikk jeg litt for tykk blanding, den blir kjempehard i kjøleskapet og jeg måtte faktisk varme det litt i mikron for å få smørekonsistens på det. Lurer på hvordan jeg kan få den tynnere, og ikke så hard? Hmm. Noen forslag der ute?


Nøttene med kokosolje og salt, klare til ovnen :)


Det dere ser til høyre her er det bare å ta å skrape ned et par ganger, så blir det til slutt seendes sånn her ut:


Tada!


Oh, the results :) Sjokoladepålegget er ikke langt fra spist opp nå, for å si det sånn.. 

Paranøttmelk
Her fulgte jeg Mjuuugly sin oppskrift, tok 2 dl paranøtter og 6 dl vann, og blandet sammen. 
Begynte først med å mikse nøttene sammen med kun halvparten av vannet, sånn at alt ble blenda, og det ikke ble noen store biter igjen:) Ser dere bloggen til Mjuuugly i bakgrunnen forresten? ;)

'

Jeg har ikke en nøttemelkpose, så jeg måtte legge et kjøkkenhåndkle over en bolle, og så helle bare litt av melka over (all melka på en gang ble for mye):

Klemte så ut melka fra "posen", vrei og ordna og styra ;) Samla seg jo luft i posen så det var ikke så lett! Massen bare "sklei" unna.


Paranøttmasse som jeg senere tørka i ovnen.


Tada! Smaken på paranøttmelk er noget spesiell synes jeg, og veldig mektig! Men en får virkelig frem smaken på paranøtter av å lage melk ut av det (roomien min som ikke synes at paranøtter smaker noe særlig, sa han kjente smaken bedre i melka)!

Energikonfekt with a twist

Helt på slutten av superdagen slang jeg sammen noen energikonfekter som jeg synes er ideele å ha med seg på trening, eller til når jeg sitter bak kassa på Kiwi og må ha noe påfyll. Love it :) 
Denne gangen tok jeg 3 dl gojibær og 1 dl cashewnøtter istedet, og de er fortsatt like gode! Disse anbefales virkelig, og særlig 1 eller 2 spiseskjeer med kakaopulver, det gjør susen!

Litt vanskelig å få fram den ordentlige fargen, men gode er de uansett! :D

Må si det var en veldig produktiv dag! Sjokopålegg, cashewnøttpålegg, paranøttmelk + paranøttmasse og energikonfekt!
Pleier du å ha noen superdager innimellom?:)

 

7 kommentarer

Mjuuugly

25.jan.2011 kl.02:12

WOW! For en produktiv dag, kjempeflink og alt så nydelig ut! Ja, har noen dager hvor jeg lager mer enn andre, får noen kick ;)

Janicke

25.jan.2011 kl.08:55

Her var det mye snadder :-D

Veronica

25.jan.2011 kl.12:21

Så mye fristende ja!! Godt å få lagd masse når man først gidder, vil jeg tro. Må absolutt få prøvd meg fram litt med rå mat osv selv. Å rote til masse oppvask og lage store prosjekt frister så lite i mørket og kulden :/ men det er jo da vi trenger god supermat mest!!!

lovelyliller:)

25.jan.2011 kl.14:50

mmm du var virkelig vært opptatt ja!! :D mye godt her!

twoo

27.jan.2011 kl.18:40

Kjempefin blogg! Ha en fin Torsdags kveld :)

Hjertemat.com

02.feb.2011 kl.23:57

Så mange gode tips!! Takk! :)

Mjuuugly

19.feb.2011 kl.19:03

sv: Ja.. Huff, nei, vet ikke noe nytt :( Kommer nok tilbake snart, men alt er et stort kaos akkurat nå så blogging og matlaging er langt nede på prioriteringslisten.

Skriv en ny kommentar

iherb

iherb

23, Moss

Jente på 23 år, nysgjerrigheter består av; Superfood, Iherb.com, glutenfri mat, gjærfri mat, sukkerfri mat, mat uten tilsetningstoffer og kosthold generelt, men på denne bloggen vil dere kanskje aller mest ta del i hva jeg finner av skatter på iherb.com og lignende sider :) Kontakt: iherb@hotmail.no

Kategorier

Arkiv

hits